tisdag 29 december 2015

Taggad inför 2016

Det förra inlägget var väldigt eländigt, men med all sin rätt. Dagen efter det pratade vi i familjen mycket om vad som hänt och reflekterade. Veterinären skrev ut medicin som övriga gnagare ska få och så hoppas vi på det bästa :) Antagligen var det kaninsnuva och något som brast inuti som jag antog i förra inlägget.

Nåväl, nu ska nya tag tas och blicken ska riktas framåt. Min inställning inför 2016 är positiv, eftersom det kan inte blivit värre än 2015. Dock fanns det några händelser som uppkom under 2015 som jag kan räkna som något utav det bästa som hänt mig. Gissa tre gånger. 
    Idag har iaf packat som en idiot inför Kuba. Imorgon åker jag till Orust för att hänga med Jorge en dag, sen drar vi vidare till Lidköping för att fira med vänner från Dingle. Ska bli kul att träffa alla igen. Men det jag längtar ännu mer för är såklart Kuba. Dit åker vi den 3 januari. 14 timmar flyg väntar för mig och gissa vad? Jag har aldrig flugit innan, så detta kommer bli stort för mig. Att få komma till en helt annan kultur med andra seder och vanor kommer bli intressant att pröva på. Maten kommer jag var nyfiken på, hör hört att bönor är standard där borta och det är inte min favorit, men vi får se hur det går. Jorge och hans familj ska visa mig runt i deras hemland och vi ska åka till bla. en krokodilpark, havanna, turistområden, hembygder för "vanligt folk", stränder och Kubas hösta berg. Vi ska ta trapporna upp och där kommer min kondis sättas på prov. Önska mig lycka till ;) Jag kommer blogga om massor när jag kommer hem igen den 19 jan, men tills dess kommer bloggen samla damm. 

Jag gillar inte nyårslöften direkt. Tycker bättre om att sätta mål som är mer öppna. Då slipper jag få alla ångestfulla kraven över mig om jag inte skulle hinna. Meeen iaf, så har jag funderat på lite mål för mig och Fabio. Fabio fyller ju 1 år den 4 januari och då känns dörrarna mer öppna för saker jag kan göra.
  1. Seriöst börja träna rallylydnad varje vecka! Planera min träning. Jag är rätt slarvig av mig och lättdistraherad. Typ om jag bestämt att gå till skolans träningshall och så tänkte jag träna agility, men hittade en hink som jag kunde träna något annat med och så försvann min "första tanke av vad jag skulle göra". Nej men en mer strukturerad och klargjord plan för varje veckas rallyträning. Han är blåbär på allt eftersom han bara i princip kan sitt och stanna. Men det hade varit så roligt att kunna tävla i rally N i år! Men vi får se hur långt vi hinner gå innan jag vågar mig ut på tävlingsplanen. 
  2. Planera all träning vecka för vecka! Som jag sa på ettan är jag en slarvig prick med detta. Jag vill skriva ner det och hänga upp det på väggen så jag vet och förbereder mig på vad som ska göras så det blir gjort. Även att det ska göras om jag måste träna själv utan sällskap med Fabio ;)
  3. Leka mer! Såg att en annan tjej hade det som mål för sig och sin hund att leka med den varje dag. Det är en jättebra ide och verkligen nyttigt för både hunden och relationen. Det vill jag också göra! Alltså leka utanför träningspassen var tanken :)
  4. Äta mer sunt och var mer aktiv på gym. Jag har vart förkylt i ca 3 mån men nu har det gått över. Han bara börja med gymmet på höst terminen men vill ta igen det mer. Jag var väldigt duktig med det i ettan, vill komma tillbaka i dessa spår. Jag mår bättre, sover bättre och känner mig mer bekväm med mig själv :) 
  5. Strukturera mina studier mer. Som med hundträningen tänkte jag fast inte skriva upp dom. Bara så att allt blir gjort. 
  6. Lösa mål med agilityn, spår och upplet. Detta är mer aktivering just nu. Vill spåra mer, både vilt och person. Vill gärna kamma hem ett championat i framtiden, men det krävs lite träning för oss båda så att tävla i viltspår tar vi nog nästa år. Agility vill jag tävla i, men satsar mest på rallyn i år. Agility blir det nog när tiden räcker och blir över :) Uppletande av föremål vill jag inte tappa! Mina mål för det är att mest fortsätta ha det som en rolig aktivering. Han älskar det så vill gärna ha någon form av fortsatt rutin på det.
  7. Apportering! Jag har ju en apporterande ras så självklart får jag träna detta. Kanske en kurs också? :D Målen är mest att öva på det för skoj skull just nu. Få in en bra ingång osv. 
  8. Röntga och ögonlysa Fabio
  9. När tiden är inne, börja bygga muskler och få lite kondition = cykla. På utställningen fick han sist beröm för sin muskulatur. Men han behöver få ett bättre steg och det brukar cykling kunna hjälpa till med. 
Igår var jag Grim och Markus ute med hundarna. Hade med mig kameran ut, men orkade inte fixa alla bilderna nu på kvällen. Inte lika högt prioriterat eftersom jag packar som en dåre i sista sekunden (som vanligt.). En Fabio bild bjuder jag på iaf. Det blev lite snö iaf och den älskade han verkligen. Det roligaste med han var när han sprang i en driva och det flög små snöbollsbitar framför han och han försökte fånga alla. Gick inte så bra, men han hade kul iaf ;) 

Annars idag har jag kollat film med familjen. Firat mamma som fyllde 50 år och allt som hör till det. Trimmat field och flat, måste tillägga att flat är sååå mycket lättare att trimma ;) Rally träning i köket blev det sen efter all den hysteriska packningen. 
Gladaste hunden i stan <3

1 kommentar: