måndag 21 mars 2016

Påsklov på TÖBK

I gapet av påsklovet befinner jag mig just nu. Igår var det söndag och då hade jag samt några vänner bestämt oss för att dra till TÖBK för agility! Det var "varmt", soligt och inte mycket vind. Vad kan egentligen gå fel då? Jo, gissa vad.. Fabio hade gått och fått vattensvans.. IGEN! Det är lätt att känna igen det på den slokande svansen, samt att han har haft det en gång innan. Antagligen kom det för att han tog ett vår-dopp i havet dagen innan.
Jag tyckte inte riktigt det var schysst mot han att dra med han till klubben för att sedan få han att hoppa över hinder och dylikt, när han har ont. Fabio fick då stanna hemma. Jag övervägde om det ens skulle vara någon idé att dra dit ändå, fast med en annan hund. Men jag bestämde mig för att ta med mammas field spaniel tös Juni. Det är mycket fart i Juni, så det skulle hon behöva, en egendag på klubben. 

Jag förvånades snabbt över hur säker Juni var i sig själv när det kom till färjan. Som sagt så brukar vi aldrig åka färjan utan bil = hundarna sitter alltid i buren när vi åker bil. Det är en helt annan sak för en hund att gå på en bullrig, skramlig färja. Men lilla Juni hade god fart på färjan och slängde sig med stor självsäkerhet upp för trapporna (brukar annars få bära hundarna upp första gången pga deras osäkerhet). Inte illa får jag säga!
Jag mötte upp Karin på 290 bussen, vi åkte tillsammans fram till Amhult RC. Karin hade med sin sin lilla lånehund Zelda, en cocker spaniel på cirka året. Juni tyckte Zelda var jättefin, kanske hon tyckte att Zelda påminde om lilla Lilja ;)
Sen tog vi en buss vidare där vi mötte upp Frida med Hobbe, en engelsk springer spaniel på cirka två år. Han tyckte Juni var jättefin, äntligen en som är lik mig, kanske han tänkte ;)
Väl på klubben möttes vi av Matilda med Svante, en golden retriever (vet inte hur gammal). Klubben var upptagen när vi kom, vi fick då vänta några minuter tills dom var klara. Tur att vi kom dit när dom nästan var färdiga istället för i början. Alla hindren var redan uppsatta av personerna som var där innan oss, så vi slapp släpa fram allt iaf, skönt!
Jag och Juni gav oss på Tunnlarna. Jag visste inte vilka krav jag skulle ha eftersom jag aldrig kört agility med henne förr, men jag insåg snabbt att hon var väldigt mycket nybörjare. Det var lite knepigt att lära henne tunnel i början eftersom hon inte kan "stanna". Jag fick då kasta in korv i tunneln, så att hennes intresse skulle bli att ta sig in i tunneln. Sen fick jag springa riktigt fort till andra sidan för att kunna ropa in henne. Det funkade! Med kanske en 10 repetitioner höjde jag kraven med att ta bort godisen, men skicka in henne i tunneln. Hon letade efter godis i tunneln, eftersom hon var van att det var där förr. Men hon fattade snabbt vinken med att godis får hon desto mer när hon kommer ut. Tunnel övningarna är jag nöjd med!

Ett minus var att hon hade huvudet bland molnen. Antagligen eftersom hon inte är van vid att träna på klubben. Hennes fokus kunde då hamna på staketet eller kolla vad alla andra gjorde. Men mer kan man inte begära. 
Jag försökte en liiiten stund på hopphinder. Men det var alldeles för svårt för mig att lära henne det själv. Så jag hoppade över det, annars skulle jag bara slitit mitt hår haha ;) 
För övrigt var alla andra duktiga med sina hundar! Alltid kul att träna med vänner, jag gör gärna om det. 


 Dessa bilder har Karin tagit på mig och Juni! Hobbe engelsk springer spaniel och Juni field spaniel

 Frida lär in säcken! Ni var verkligen grymma, vilken fart du fick upp på slutet!
Nu börjar mina bilder, dom blev inte så nice
 Karin och Zelda
 Matilda alltid redo med Svante ;)
 Zelda!1 kommentar: