onsdag 3 februari 2016

Apportering på skolans åker

Idag har varit en av mina sämre dagar tyvärr, men det hindrar mig inte från att hitta på saker som i vanliga fall brukar göra mig glad. Hundlektioner hela dagen och även om det är inriktat på just hund så är det inte min favoritlektion. Jag tycker inte den är så givande längre, jag har inte den tron att "jag kan allt och klarar mig själv", för inom hund blir man aldrig färdig lärd. Men när vi liksom gjort samma sak om och om igen (i princip) så börjar jag tycka det är mindre kul. Iaf jag känner att jag vill ha lite större utmaning som också jag kan ha nytta av. Men men, man kan inte få allt.
Jag blev klar med mitt arbete tidigt och fick sluta tidigare. Då gick jag ut med Fabio medan solen ännu var framme. Jag gick inte överdrivet långt, men tanken var att apportera och då ligger åkrarna så bra till för att utföra det på. Sagt och gjort så stack vi ut och oj vad "varmt" det var. Tog på mig alldeles för många lager kläder. 

Fabios intresse för dummy växer sig allt starkare. Han har dock en tendens att vilja bära den i fel ända, om ni förstår vad jag menar. Skickar jag han på en lydnadsapportbock så gör han samma sak, tar den i "tyngderna". Jag får hitta något bra sätt och lära om och lära rätt.
Sen kom Karin ner för att fota Fabio när han apporterade, hennes bilder ser jag fram emot att se :) Men jag tog själv några få, men det är väldigt svårt att både leka fotograf och träna hund samtidigt tycker jag. 
Karin la märke till en sak som faktiskt är ganska så sann. Han har blivit så mycket bättre på att stanna kvar. Jag kunde gå riktigt långt och han satt där i lugn och ro. Duktig pojke <3 Sen till sist vill jag avsluta med att säga att Fabio mår mycket bättre. Idag är han mycket mer uppåt och hans svans fungerar lite bättre, men inte helt bra. Förhoppningsvis är det borta innan nästa vecka :)


 Koncentrerad på godisarna som jag kastar framför honom.
13 månader imorgon
Titta vad jag har matte <3 

 Det är något extra med detta lyckopiller till hund
 Får jag gå snart?

 Ibland blir det inte helt rätt lilla Fabio ;)
 Hans vändningar när han ska ta den är så fula ;)

3 kommentarer: