onsdag 10 februari 2016

Vardag + 18 fakta

Inte skrivit på några dagar och vad har hänt sen dess? Lite av varje, fast sånt som är mest vardagliga rutiner skulle jag säga. Kom till skolan i söndags, i måndags körde jag rally i inomhushallen med Sandra, Frida och Karin. Det gick ju bra egentligen, men ja.. Jag hade kanske inte den bästa dagen och då ska jag egentligen inte ta mig an hundträning för det brukar gå dåligt, vilket det gjorde med. Fabio gjorde saker som han aldrig brukar göra, nosa i backen, hoppar glatt upp på mina axlar och sånt som inte var så uppskattat där och då. Jag förväntade mig att han skulle kunna och förstå saker som vi så länge tragglat och som han annars brukar förstå. Frustrationen blev högre och det slutade med att jag avbröt helt enkelt, med en sur min. Dagen var helt förstörd och jag har mina dagar där allt bara känns meningslöst över småsaker, vet inte hur annars jag ska förklara det. Men ja det är ju inte Fabios fel under det specifika träningstillfället. Det gäller att ta nya tag och träna, så att han nästa gång har chansen att göra rätt. Iaf så tog vi igen mitt sura humör med extra Fabio tid på kvällen.
Igår bestämde jag och min vän Frida oss för att ta en promenad men innan det köra agility. Båda Frida och jag la fokus på slalom och HERREGUD vad duktig han var. Känslan från den misslyckade rallyn från dagen innan var som bortblåst för jisses vad han briljerade på slalom. Vi har egentligen inte tränat det så mycket, men han fattade direkt principen. Han fick till och med upp fart och snygga hopp mellan slalompinnarna! Men inte självständigt än såklart, det behöver vi mer träning på. Efter den träningen var det lera på mig från topp till tå. Men glatt humör var det iaf :)

Idag har det tyvärr inte blivit något riktigt träningspass med Fabio. Han hamnar lite i skymundan idag då jag har ett prov tills imorgon och sidor i en svenskabok som måste läsas. Det ska stå i fokuset. Förutom det så gick jag och min vän Therese till skolan gym för att träna. Vi har båda fått in det som en vardagsrutin att gå till gymmet. Det känns skönt att få unna sig själv det eftersom jag mår så mycket bättra av det och min självkänsla höjs! Gym var det i måndags också, dock inte i tisdags för då umgicks "alla i korridoren". Men Fabio har idag fått avnjuta en grissvans, gått på  hundkunskapslektion med mig på förmiddagen, fått "långpromenad" (kullen). Sen fick han hjälpa till att städa allrummet med mina sambos. Han var så lycklig över att han fick bära soffkuddar och filtar till Rebecca som stod på balkongen, så hon kunde skaka dom. Och sen bära in dom till Therese som la dom på sin plats. Sen fick han bära en soppåse med sopor ut med mig, det var kalas enligt Fabio! 
Imorgon åker jag hem igen. Förhoppningsvis är Jorge frisk nog att följa med mig hem och komma på min Farmors 85-års kalas. Lördag ska jag, pappa och Jorge till båtmässan. Söndag vet jag inte än :) Inte så mycket hundrelaterat denna helgen tyvärr. Men det tar vi igen en annan dag.

Hade tänkt skriva lite fakta om Fabio. Läs och njut, eller något. 

1. Jag fick namnet Fabio från skådespelaren och "killen på kärleksromanframsidorna" Fabio Lanzoni.

2. Fabio är en väldigt lugn flatte, men när han ska få mat hemma stiger hans aktivitetsnivå från 1-100!

2. Fabios favorit sysslor att göra är att bära bollar, bada, träna och äta bajs.

3. Han knorrar han han blir klappad på magen

4. Fabio har bara fått Excellent på officiell utställning en gång (Stockholm hundmässa 2015) 

5. Fabio har aldrig dragit på vilt (omg)

6. Fabios bästa kompis är en hovawart tik som heter Sazzy.

7. Mamma är delägare på Fabio, fast vi räknar han som min.

8. Fabio  älskar sina fieldflickor där hemma, men den enda som gillar han tillbaka är den äldsta fielden på 15 år och det är bara när hon vill fria till han. Alla andra tycker han är en stor jobbig unge. 

9. Fabio var smått skotträdd som yngre efter en dålig miss av mig, men är inte det längre. 

10. Fabio tigger kärlek heeela tiden av alla. 

11. Fabio blir överdrivet taggad när vi tränar agility med hinder och tunnlar. Då kan han missa min handling för han spanar bara efter bollen som är hans belöning. 

12. Av folk som kan flattar så får Fabio i princip alltid kommentarerna "var luuuugn han är" och "vaaa bara 1 år".

13. Fabio är en naturligt följsam individ som vill vara med på det jag hittar på i min vardag. 

14. Fabio fungerar ihop med alla hundar jag träffat.

15. Fabios färg är rosa. En svart flattehane ska såklart vara iklädd i rosa!

16. Fabios favoritleksak är en orange Kong som mamma köpte på animail. 

17. Fabio hatar att bli duschad

18. Fabio har gaser.. som inte luktar hallonbåtar 

En av mina favoritbilder! Fabio (10 mån?) och fina Rosa (4 år)

2 kommentarer: